Prepadnutá herňa v Poprade. Pri havárií poškodil elektrické vedenie. Krádeže

24.04.2008 Celý región

Prepadnutá herňa v Poprade: Dnes v skorých ranných hodinách došlo k lúpežnému prepadnutiu v jednej z popradských herní.
Ráno o 5:30 h vošiel do herne muž oblečený v čiernom so šiltovkou na hlave a tmavými okuliarmi na očiach. Od zamestnankyne si vypýtal minerálku a postavil sa k hraciemu automatu. Po chvíli prišiel opäť k zamestnankyni, ktorá stála za pultom, avšak tento krát na ňu namieril pištoľ a kázal jej ísť na záchod, kde ju zamkol. Počas toho stihla žena aktivovať prepadové tlačidlo vyvedené na bezpečnostnú službu. Privolaní pracovníci bezpečnostnej služby boli v krátkej chvíli na mieste, ale v herni páchateľa už nenašli. Na miesto vyslaní policajti zistili, že v herni chýba prenosná kovová pokladnica a dve peňaženky. K zraneniu ženy nedošlo a predbežná škoda je vyčíslená na 130 000. - Sk. Polícia prípad vyšetruje ako lúpež a po páchateľovi vyhlásila pátranie.
Opis páchateľa: muž vo veku 25-30 rokov, štíhlej postavy, vysoký cca 175cm, oblečený bol v čiernom, na hlave mal šiltovku, na očiach tmavé okuliare a na tvári bol na viacerých miestach polepený leukoplastom.

Poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia
Svidnícki policajti vzniesli včera obvinenie z prečinu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia 33 ročnému mužovi z Poľska.
Obvinený Poliak viedol včera v čase o 4:00 h nákladné auto Mercedes s prívesom cez obec Krajná Poľana smerom na Nižný Komárnik (okr. Svidník). Pri prejazde tiahlej miernej ľavotočivej zákruty sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke a zišiel s jazdnou súpravou z cesty po pravej strane v smere jazdy. Pritom autom narazil do dvoch dopravných značiek a s prívesom narazil do betónového stĺpa elektrického vedenia. Nárazom došlo k poškodeniu stĺpa a následnému poškodeniu a prerušeniu prevádzky energetického zariadenia. Dychovou skúškou u vodiča nebolo zistené požívanie alkoholických nápojov.

Z kostolných pokladničiek ukradli mince:
Humenskí policajti vyšetrujú krádež vlámaním do rímskokatolíckeho kostola v Humennom.
Krádež sa stala v noci z utorka na stredu, kedy doposiaľ neznámy páchateľ vylomil zámky na bočných vchodových dverách kostola, vošiel dnu a vypáčil ďalšie dve plastové dvere. Následne v kostole vypáčil dve pokladničky, z ktorých zobral mince.
Predbežná spôsobená škoda je vyčíslená na 5 550. - Sk.

Krádež v areáli bývalého roľníckeho družstva:
Bardejovskí policajti vyšetrujú krádež stavebného materiálu v obci Varadka, okr. Bardejov.
Zatiaľ neznámy páchateľ v dobe od 17.4.2008 do 23.4.2008 priešiel k neoplotenému objektu bývalého roľníckeho družstva. Z budovy slúžiacej ako strážnica ukradol 4 riadne v múre osadené drevené okenné rámy a jednu, taktiež v múre osadenú, elektrickú rozvodnú skrinku. Z vedľa stojacej bývalej maštale ukradol 20 ks voľne uloženého strešného vlnitého eternitu a 12 ks tejto strešnej krytiny poškodil. Z maštale ukradol ešte v múre osadenú kovovú zárubňu. Celková škoda je vyčíslená na 18 800. -Sk. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región